lunes, 6 de julio de 2015

Enquestes

Hi ha que diu que el bipartidisme, eixe sistema de partits que s'ha repartit el govern d'Espanya durant tota la democràcia (a excepció del CDS) s'ha acabat. Aseguren que a les properes eleccions bé el govern o bé l'oposició deixarà de ser el PP o el PSOE. Podria ser...
Tanmateix, "la criatura" no ho posarà fàcil. Té grans poders:la pròpia llei electoral, els medis de comunicació tant escrits, com audiovisuals i la costum i comoditat de molta gent que no pensen més que votar a un o a l'altre (ja se sap "más vale malo conocido...) I l'últim i més desesperat de tots "les enquestes"
Com que la gent ara té altres vies d'informació ja no es deixa influenciar tant per la tele, el periòdics i la ràdio; el dia de les eleccions es disposa a votar el que li pareix i... ahí apareixen les "enquestes" donant majories a PP i PSOE i uns quants vots a la resta. El votant pensa que va a tirar el seu vot "no bipartidista" i el canvia per a que servisca per a alguna cosa. Eixe sembla ser la miserable i desesperada última tentativa del bipartidisme.
Si no com s'explica que les enquestes de les autonòmiques donaren 9 escons a Compromis, per exemple i que obtinguera 1? I a Grècia, el divendres el NO anava perdent votants fins el punt que hi havia "enquestes" que donaven guanyador el SI, però finalmente el NO va treure el 61% del vots. Sort que esta nova malifeta no els està eixint massa bé.
Algú dirà que les enquestes sovint s'equivoquen i estic d'acord. Només falta vore si ho fan a cosa feta.

No hay comentarios: