lunes, 19 de mayo de 2008

La immersió en la Foradada

L'aigua estava molt més clara que totes les últimes vegades que haviem bucejat aquest hivern. Conforme anavem baixant s'apagaven els sorolls de la superficie. A no més deu metres de profunditat el silenci ja era total. Només la meua respiració i jo. Al principi estava un poquet nerviós, per això vaig gastar més aire del que hauria de utilitzar. Poc a poc em vaig calmar un poc observant els peixos que teniem al voltan.
Com que l'illa és xicoteta prompte vam arribar al seu cap. Aleshores, només girar aquest cap, un enorme arc sumergit baix de l'aigua va apareixer davant nosaltres. A l'altra part de l'arc centenars de peixos de diferent tamanys estaven esperant-nos. Allí vam pasar la major part de la immersió. Vam vore una morena enorme, dues xixarres de mar (son com les llagostes, però més xicotetes i més amples) i molts meros grandíssims.
A pesar de tot, la millor visió era vore les ombres dels bucejadors i els peixos que els rajos de sol creaven quan penetraven per l'arc.
Després de aquesta primera immersió vam dinar. Aleshores, el sol va començar a lluir i l'oratge va millorar, encara que l'estat de la mar va empitjorar un poc. Per això, la segona immersió la vam fer a l'Illa Grossa, on estavem més resguardats.
Continuarà...

No hay comentarios: