jueves, 14 de mayo de 2009

15 / 4 / 2009 Sarria - Portomarín

Al poc d'eixir de Sarria passem pels boscos del Castro de Paredes. La vegetació, encara una continuació de la jornada d'ahir, es desborda a una part i altra del camí. Si deixem volar la imaginació, podem pensar en donyets fent malifetes, fades amb precioses ales de mariposa i nanos que fumen pipes asseguts a les pranques dels arbres.
Hui la parada per a esmorzar la fem a Ferreiros, però abans passem per un miliar que ens indica que estem a només 100 kilòmetres de Santiago de Compostela. Açò em fa recordar el cartell que vaig fotografiar a l'eixida de Roncesvalles on deia que quedaven set-cens i "pico" kilòmetres per a arribar a Santiago. Això queda tan lluny.
Des de Ferreiros anem pràcticament de baixada ja fins a Portomarín a la ribera del riu Miño. Aquest poble va haver de ser reconstruit en l'alt dúna muntanya per a fugir de l'embassament de Belessar. Alguns dels seus monuments més valuosos com l'arc del vell pont i l'església fortalesa de San Nicolàs, van ser desmuntats i tornats a construir al nou poble.

No hay comentarios: