lunes, 4 de mayo de 2009

Rus o la incontinència verbal


El meu amic Pau, m'ha enviat hui l'article del diari on es fa eco de les polèmiques paraules del President de la Diputació de València, líder del PP provincial i alcalde de Xàtiva Alfonso Rus, pronunciades a un mitin. En aquest mitin, insulta i desqualifica els professors que, amb una cultura i educació sideralment superiors a tant alt càrrec com el senyor Rus, i anys d'estudis acadèmics cursats segurament a la Comunitat Valenciana (governada des de fa anys pel PP) utilitzen el valencià correctament i no eixe "valencí" analfabet del que tan orgullós se sent aquest estrambotic personatge.
A qualsevol que haja sentit parlar alguna vegada de Rus, aquestes declaracions no li resultaran extranyes, ja que ens té acostumbrats a dir excentricitats més pròpies de Fidel Castro i la seua versió millorada i ampliada, Hugo Chàvez, que de un càrrec d'un país a "l'avantguarda" d'Europa i el món sencer. A mi tampoc. El que si m'extranya és la impunitat, la sobèrbia i la insolència amb que les pronuncia, sabedor com és de que és intocable. Que pot dir el que li vinga en gana, insultar o menysprear a qui vulga perque ràpidament la maquiavèlica maquinària del seu partit acabarà apagant totes les veu discordants.
I també em desmoralitze. Comprobant com, una vegada més, la timorata, acomplexada i covard esquerra d'aquest Regne de València es veu incapaç de clavar-li mà a aquesta dreta cada vegada més extrema; i com els nacionalismes d'aquest Pais Valencià s'aufeguen en la seua debilitat i es tanquen en eixa estèril política de boina i garrot. Capficant-se en que el mal, sempre ve d'Almansa. Amb un mocador als ulls per a no vore que l'enemic el tenim a casa. Aleshores i gairebé.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

En parte tiene razon en que son gilipollas pero los que siguen votandole a pesar de todas las barbaridades que dice cada vez que habla en publico. De verdad que nos merecemos a tanto sinvergüenza cobrando (y robando) de lo que pagamos todos. Cada vez me dan mas asco los políticos de este pais y aun más esta sociedad donde cada uno lo único que mira es si le va bien a el o no que mande ese o otro hijo de puta cualquiera.

Carls dijo...

És molt lamentable que gent com aquesta (o Fabra) tinguen càrrecs de tan alta representació. No em vull ni imaginar que n'hi haurà per sota, vull dir, eixos alts càrrecs als que no els posen un micro davant...

Ací un interessant article on també comenten els darrers exabruptes del president provincial:

http://www.testigoaccidental.com/2009/05/rus-se-retrata.html