martes, 25 de marzo de 2008

Etapa 3: Castrojeriz- Frómista

Hui ha sigut l'etapa més llarga de totes les que hem fet fins ara, amb 25 km. A més, comença amb una costera prou pronunciada i llarga només eixir de Castrojeriz. Després, el paissatge no varia, enormes extensions de sembrats escolten el nostre camí.
La parada per a desdejunar la fem a Itero de la Vega, el primer poble de Palència. A aquesta província hem entrat creuant el pont de Fitera davall del qual discorre el Pisuerga. Més tard, hem continuat el nostre camí fins a Bohadilla del Camino, on hi ha un enorme rotllo jurisdiccional i on ens han caigut les úniques gotes de pluja fins el moment.
Ací hem agafat l'últim alé per a fer els 5 km quen ens faltaven, per la vorera del Canal de Castilla. El vent de cara que bufava enllà ens ha dificultat l'arribada, però finalment hem arribat als peus de la preciosa esglèsia de Sant Martí. El pes dels kilòmetres comencen a notar-se a les nostres cames.
Després de dinar i descansar un poc, hem visitat l'esglèsia de San Martín. Crida l'atenció la seua bellesa al mateix temps que la seua sencillesa. Al cap d'amunt d'una de les torres hi ha un gall, que segons la guia representa el lloc per el que ix el sol; el contapunt es troba a la part oposada ambu un búfol que representa el lloc per on es posa el sol.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Carmen, l'alcaldessa hospitalera. La cambrera antiga i bella, el ligue de San Martín, el venedor de samarretes, el paciente inglés que ronca, i Johan, i son pare i el hombre oruga, i Joaquín i Ana, i les catalanes...