miércoles, 26 de marzo de 2008

Etapa 6: Ledigos - Sahagún

Com que ahir vam allargar l'etapa 6 km. hui tenim pràcticament un passeig fins a Sahagún. Així pareix que hem començat l'etapa amb mes alegria, també gràcies al temps que, una vegada més, ha sigut benevolent amb nosaltres.
A l'entrada de Terradillo de los Templarios, el primer poble que trobem de camí, ens sorpren unes cases que s'assemblen molt a les cases dels "hobbit" del "Senyor dels Anells". Són cases situades a l'interior de xicotetes colines. En aquest poble de nom mitjeval desdejunem un croisant deliciós i un café en llet ben calentet.
Un poc més endavant, un senyal de l'autovia ens indica que quan arribem a Sahagún haurem fet les tres quartes parts del nostre recorregut fins a Lleó. Poc abans d'arribar al nostre destí ens aguarda una agradable sorpresa: després d'atravesar un pont mitjeval, enmig d'una gran extensió d'herba s'alça una xicoteta però preciosa hermita. No puc aguantar les ganes de fer un moment Heidi: tirar-me enmig de la gespa i inclús fer una voltereta. Açò últim fa que Pau hem diga que estic "de l'olla".
Finalment arribem a Sahagún. El poble té tres esglèsies romàniques una de les quals (S. Tirso) és la primera esglèsia del romànic mudejar (s. XI). Quan estic fent-li una foto, un home hem diu: "Hazle una foto a una buena moza y déjate de tanto ladrillo". Pot ser a l'home no li faltava raó, però aquestes paraules parlen un poc del poc de compte que tenen en aquest poble amb els seus monuments, carrers, cases, etc. I es que fa pena veure cases precioses però totalment descuidades, runes antiquísimes sense restaurar, cartells de tendes als que els falten lletres, murs plens de pintades, reixes rovellades... Una llàstima.

1 comentario:

Anónimo dijo...

l'hospitaler uruguai i caparra, la parella de bascos als que he fet colar-se a l'alberg, una tropa de ciclistes bascos i la farmacèutica fantàstica, l'home del supermercat i les seues taronges valencianes, el de la foto de las xavalas i el mini-cambrer del Zentral, les xicones atrevides i els viciosos de "los juegos de azar", Johnny Walker i Johan i el Patxaran...
el noi de Sabadell i la "arriba españa del Restaurant" i Pepe Pechos que esten la roba...